Τηλ: 210 6029006 - Κιν: 697 3546407 ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ 55 - ΠΑΙΑΝΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Κοσμάς Ν. Παπαγιάννης, MD

Σύντομο βιογραφικό του επιστημονικά υπεύθυνου ιατρού


 

Ο ιατρός ακτινοδιαγνώστης ΚΟΣΜΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, στην περιοχή του Παπάγου, από πατέρα αξιωματικό του στρατού και μητέρα καθηγήτρια Γερμανικής φιλολογίας. Από μικρή ηλικία αποφάσισε να ακολουθήσει το επάγγελμα του Ιατρού, νιώθοντας από νωρίς μια εσωτερική ανάγκη για βοήθεια και προσφορά στον συνάνθρωπο.

Μετά την αποφοίτηση του από το Γενικό λύκειο Παπάγου, αποφάσισε να σπουδάσει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, μία από τις παλαιότερες Ιατρικές σχολές της Ευρώπης. Καθ΄όλη την διάρκεια των σπουδών του μελέτησε με ιδιαίτερο ζήλο τη θεωρητική βάση της Ιατρικής επιστήμης και εκπαιδεύτηκε στις διάφορες κλινικές ειδικότητες της Ιατρικής, αποκτώντας πολύτιμη κλινική εμπειρία και δεξιότητες. Αποφοίτησε αποκτώντας τον τίτλο του Ιατρού, με βαθμό Λίαν Καλώς.

Επιστρέφοντας στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αναγνώρισε επιτυχώς το πτυχίο της Ιατρικής μετά από γραπτές εξετάσεις στο ΔΙΚΑΤΣΑ, με βαθμό Λίαν Καλώς, ενώ παράλληλα συνέχισε την εκπαίδευση του στην τέχνη της Ιατρικής ως βοηθός σε διάφορες κλινικές ιδιωτικού θεραπευτηρίου των Αθηνών.

Επιλέγοντας την ειδικότητα της Ακτινολογίας, έλαβε τη θέση ειδικευόμενου Ιατρού Ακτινοδιαγνωστικής στο Γενικό Νοσοκομείο Μελισσιών ‘Αμαλία Φλέμινγκ’. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας εκπαιδεύτηκε στους διάφορους επιμέρους τομείς της Ιατρικής απεικόνισης, ήτοι την κλασσική ακτινολογία, τη συμβατική και έγχρωμη υπερηχοτομογραφία, την υπολογιστική τομογραφία, τη μαγνητική τομογραφία, τη μαστογραφία καθώς και την επεμβατική ακτινολογία, αποκτώντας υψηλού επιπέδου εξειδικευμένες γνώσεις και πολύτιμη κλινική εμπειρία συμμετέχοντας ενεργά στις γενικές εφημερίες του νοσοκομείου. Επίσης διετέλεσε υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου, καθώς και υπεύθυνος του προγράμματος εφημεριών των ειδικευόμενων Ιατρών του τμήματος. Στα πλαίσια της ειδικότητας είχε την πολύτιμη ευκαιρία να θητεύσει δίπλα σε εξαιρετικούς δασκάλους της ακτινολογίας, τόσο στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο όσο και στο νοσοκομείο Κ.ΑΤ.

Μετά το πέρας των 5 ετών της ειδικότητας απέκτησε τον τίτλο του Ιατρού Ακτινοδιαγνωστικής μετά από επιτυχείς γραπτές και προφορικές εξετάσεις ενώπιων τριμελούς επιτροπής.

Από τις αρχές του 2015 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο υπερηχογραφικής απεικόνισης και διάγνωσης, στην περιοχή της Παιανίας.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος Ελληνικών και διεθνών συνεδρίων και ημερίδων, ενώ έχει στο ενεργητικό του 3 προφορικές παρουσιάσεις στο πλαίσιο διακλινικών μαθημάτων του Γ.Ν.Μ. ‘Αμαλία Φλέμινγκ’, 4 προφορικές ανακοινώσεις (ομιλίες) σε Ελληνικά συνέδρια, 7 δημοσιεύσεις σε Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και 20 γραπτές ανακοινώσεις σε Ελληνικά επιστημονικά συνέδρια. Τα ανωτέρω στοιχεία αποτελούν απόδειξη της δέσμευσης του Ιατρού για συνεχιζόμενη εκπαίδευση και γνώση όσων αφορά τις νεότερες εξελίξεις στην ειδικότητα της Ακτινοδιαγνωστικής.